6.8.06

Skydiving MM, eelõhtu jätk

Nonii, raisk! Saigi eile ette võetud see treeninghüppe asi ja pole igatahes meie süü, et see tuli ilma lennukita teha.

Õhtul läks kärinal-mürinal lahti ametlik osa. Kõik võistkonnad defileerisid ja kuhu siis meiegi jäime - Liisu kandis plakatit, minul oli vasakus käes suur sinimustvalge ja paremas videokaamera; lehvis veel paar väikest lipukest. Kikul läksid silmad märjaks.

Pildistati, filmiti, peeti kõnesid. Linnapea ja kohalikud poliitikud rääkisid meile hämmastavaid asju langevarjuspordi kohta - millist füüsilist ja vaimset värki see nõuab ja milliseid elamusi vastutasuks annab. Ja rääkisid pikalt. Meeldivalt eristus FAI Parachuting Commission'i presidendi Patrice Girardin'i etteaste, kes ajas rahva ruttu naerma ja sellega oligi ta jutt otsas.

Paksudest pilvedest pudenesid alla lippudega langevarjurid ja neid oli ikka palju - kumbki Twin-Otter tegi kaks ülelendu. Meie Priit maandus eeskujulikult ettenähtud maandumisalale (tuul oli ca 11m/s, ülal tugevam). Muist seltskonda tuli kuhugi telgirea taha. Siis läks üldiseks õestumiseks-vennastumiseks ja nii edasi. Kokkuvõttes oli ilus päev ja kõik jäid ellu.

Kommentaare ei ole: