12.12.07

Vabariigi surmavabrik

Paljud inimesed peavad enne kella 9am olema Tallinnas või Tartus ja vähemalt kella viieni välja. Kusjuures stardipunkt on vastaspoolel või kuskilt vahepealt. Sõitsin täna varahommikul Tallinnast Tartu poole ja enne Koset keerasin kõrvalteedele ja seiklesin lõpuks neid mööda kohale. Miks? Sest et elu oli armas. Mis maanteel toimus, oli väga kole. Ma ei imesta, et seal nii palju inimesi surma saab.

Tegelikult ma aimasin seda ette ja kavatsesin Tartus ära käia rongiga. Sorry - edelaraudtee sõiduplaan ütleb, et esimene rong Tallinnast (6:40) on Tartus alles 9:54(!) ja viimane rong Tartust väljub 18 kopikatega - sellele jõuaks napilt. Tallinnasse tuleb esimene Tartu rong sisse 8:50...

Tore, et maanteed laiendatakse, ent laiendamine ei muuda selle saaste- ja surmavabriku olemust. Vabrik on reipalt pöörelnud iga valitsuskoosseisu ajal - kui üks väheseid asju, mille taga erakondade täielik üksmeel.

Mina sõidaksin heal meelel rongiga. Mingid poliitikud seletasid hiljuti, et odav rongisõit olla sotsialistlik unelm. Mingu nad persse aga enne käigu näiteks Soomes ära!

Kommentaare ei ole: