23.6.08

Bigway katsetused 080621-22

Laupäeval, 21.06 oli suht kehv ilm (millal ta meil hea on?) ja minul õnnestus ühe speedstar-i <video> tunnistajaks olla. Hüpe toimus 2400m pealt - seega tonn madalamalt kui plaanitsetud. Kokku tuli ainult 3 tegelast.
Kommenteerin: Sellistel rodueksititel peavad viimased tulijad algul palju agressiivsemalt daivima - sõna speedstar esimene pool tähendab kiirust! Isegi kui oleksime õigelt kõrguselt väljunud, poleks sellise uimerdamise juures asi ikkagi kokku tulnud. Mäletate Breakaway nimelist filmi: "... he was too slow, so we killed him"?
Kaameramehel on muide väga vastik tunne, kui ta peab breakoff-i ajal mingit seltskonda oma pea kohalt otsima. Mul oli kõrvapiiks 75m kõrgemaks pandud ja see tuli meelde alles siis kui muu vehkimise vahele kõrgusemõõtjat vaatasin. No eks mul oli juhe koos.

Pühapäeval, 22.06 filmisin põhiliselt tandemeid aga kahele kujundhüppe-katsetusele jõudsin ka.

8-way hüpe 5. tõusult <video>
Exit: esimene mees lennukist ei suutnud nagu otsustada, kas minna mootorisse või daivi - vahepealne variant tekitas freefly osakonna.
Viimased tulevad aga väga hilja - välja tuleb joosta otsmik eelmise hüppaja ranitsas! Praegu kulus 6 inimese lennukist välja saamiseks rohkem kui 4 sekundit.

Lend: 40s video algusest on näha kujundist alla kukkunut, kes ei saa enam üles, sest püüdes kujundit vaadata ajab pea kuklasse ja painutab nii järjest rohkem. Kui selline asi juhtub, jääge kujundi poole küljega, ajage haarmed pikaks ja painutus negatiivseks. Küljele vaatamine ei lisa kukkumiskiirust. Sepandikul võiksid jalad vast rohkem sirutatud olla - praegu on ta vist kergelt backslide-s, mis ilmnebki kohe, kui ta kujundist lahti laseb.

8-way hüpe 7. tõusult <video>
Exit: Aitäh Artur, et ilusasti count'i peaga edasi andsid - muidu ma poleks seda näinud! Aga seal astme peal on kaval end võimalikult alla riputada ja üks jalg juba tuulde (nagu rear floater ukse peal) ning äratõukel vasakpoolseid haarmeid mitte enneaegu välja sirutada - sellest see tirel tekkiski. Ka peaks astmel kõõlujad lennukist eralduma sekundi murdosa enne go-d. Muidu jäädakse ilma kandva tuuleta.

Lend: Asi parem kui eelmisel hüppel aga video 32. sekundist algab kujundi alt läbisõit, mida ei tohi teha - paistab et Sepandik oleks peaaegu sinna õhuauku kukkunud. Kommentaar sama, mis eelminegi kord - kui alla vajud, siis keera külg kujundi poole!
Asi edeneb, ent tundub et praegused kujundid püsivad liiga palju käte ja liiga vähe lendamise väel. Aga vast tuuker võtab vaevaks omalt poolt kommendteerida.

Väga kena on, et laiali minnakse õigel ajal ja kiiresti. Ning Tema Tegevjuhi artistlik jalatehnika pakub mulle ikka meelemõnu.


FS hüpete selle päeva fotod leiab tunnustega "ELAK+080622+FS"; kogu 2008.a. hooaja omad nüüd ja tulevikus aga "ELAK+2008+FS".

Kommentaare ei ole: