24.4.05

Be careful out there ...

Üle hulga aja lugesin taas dropzone foorumeid ja seal olid kurvad uudised. DeLandis lõikas maanduv lennuk kupli all lendaval langevarjuril tiivaga mõlemad jalad alt. Mees suri haiglas. Lennuki sangas oli vilunud piloot, samuti langevarjur, hukkunu sõber. Selline kurb õnnetus. Ja nõme - praeguseks on teada, et hukkunu oli maandumisraja kohal ca 200m kõrgusel. Seega rikkus reegleid. Ehkki tegemist oli väga kogenud mehega.

See juhtum vist ei seondu hooaja algusega, sest Floridas hüpatakse aastaringselt. Aga enamusel meist on pikk hüppepaus selja taga. Ning Viljandis hukkunud purilendurgi oli nautimas oma esimest lennupäeva sel hooajal.

Nii et loeme veel kord koolitusülema monoloogi ja mõtleme oma hüpped kenasti läbi, enne kui lennukisse ronime. See juhtub õige pea.

4 kommentaari:

Tuuker ütles ...

Seekord oli jah langevarjur süüdi, aga võimalik on ka selline asi, et lennuk tuleb langevarjurit kiusama. Nt lendasin ükskord Ämaris suure platsi kohal miski 500m kõrgusel, kui üks wilga lendas otse minu alt läbi. Kõrguste vahe oli küll korralik, aga ära ehmatas ikka.

Selle asja peale just eriti nüüd tuleb mõelda, kui me purilendurite jm lennuaparaatidega ühel lennuväljal hakkame hüppama.

wolli ütles ...

...ja mul on siiani meeles see, kuidas üks iiri tibi EEPU 03 lävest paarkümmend meetrit edasi rajale maandus. liivamäe jürka lähenes õnneks lahtiste silmadega ja nihutas oma maandumispaiga paarsada meetrit kaugemale.

Villem ütles ...

ja mis seal imestadagi - iirlased pildusid kogu aeg tõusude vahepeal mune ühest käest teise kätte... ju tibi oli pöördes lihtsalt.

Anonüümne ütles ...

vaja kontrollida:)